колата ми Алфа 156 2.0 тс 16 в,1998 година,155 кс,та ето ми и проблема:колата когато е на обороти просто гасне или оборотите поиграят малко и тогава гасне,това го прави без значение дали е топла или студена,понякога когато запаля и си стоя на едно място си дарги 850 оборота.Помогнете ми,че направо сам болен
Известие
Collapse
No announcement yet.
Помогнете, Колата изгасва сама....
Collapse
X
-
Аз преди да си взема мойта Алфа имах Голф2 1.8 ГТИ , който ми правеше същия проблем.Водих го на диагностика, на няколко майстора и т.н.и в крайна сметка се оказа че дебитомера е износен....а новия си беше доста цифра...Така че пробвай първо с дебитомера.156 1.8 TS '98
Comment
-
е ако колата ти се държи по тоя начин, и диагностиката показва "нищо" се сменя сервиза
много е трудна тая онлайн диагностика, ако имаш чалъм наистина ела в София и иди при Бобо'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
Аз пък си мисля че сякаш не може това да го прави от дебитомера а ако е пропуск на въздух след дебитомера ще мени оборотите постоянно може би е МПХ моторчето за празния ход. А на колегата с голфа да му кажа че неговия дебитомер на голфа е май от тези с клапата и те се износват и наистина са много скъпи над 1000 лв докато на алфата се сменя като консуматив ( е не точно) но не че е много евтин но има варианти и за по около 150 лв иначе оригинален Бош е само 518 лв . Успех с красавицата.
P.S. Освен диагностика на колата и някой който да я разбира демек дето се занимава с Алфи.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
За да ти се държи така колата има три причини:
-дроселова клапа
-температурен датчик
-дебитомер
При мен лично беше второто. Този температурен датчик подава информация на компютъра който регулира горивната смес - дали да е богата или бедна. На диагностиката всичко е наред, няма грешки но колата не върви, не поддържа обороти и гасне в движение.
Моя съвет е да си почистиш и НУЛИРАШ дроселовата клапа ако имаш възможност си смени датчика (виж снимката) струва около 30 лева но гледай да е ОРИГИНАЛЕН Магнети-Марели...не някое менте.Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
Lancia Ypsilon '02
Comment
Comment